INFO OVER WEBSITES, FOTOGRAFIE & TEKSTEN

VOORWAARDEN & VEELGESTELDE VRAGEN WEBDESIGN

WERKWIJZE WEBSITE REALISATIE

Mijn werkwijze is als volgt: we maken een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Is dit in de buurt van Alphen aan den Rijn? Dan kom ik naar jou(w bedrijf) toe. Tijdens dit gesprek nemen we je wensen door. Jij geeft aan hoe jij je website voor ogen hebt en ik laat meteen weten of ik dat kan realiseren. Het is handig als je een aantal voorbeelden kunt laten zien van wat je wilt. Na dit gesprek ontvang je een vrijblijvende prijsopgave per mail.

Na jouw schriftelijke akkoord (per mail) gaan we aan de slag. Je mailt mij alle digitale bestanden van jouw tekst- en beeldmateriaal. Als je de teksten en het beeldmateriaal door mij laat verzorgen begin ik met het schrijven van de teksten. Na jouw akkoord op de tekst maken we afspraak voor de fotografie. Daarna begin ik met het bouwen van de website op een testdomein. Je krijgt hiervan een link zodat je het ontwerpproces online kan volgen. Zodra de basis staat vraag ik je om feedback te geven. Met jouw feedback op het ontwerp ga ik weer aan de slag. Als we beiden tevreden zijn is het tijd voor de lancering van je website. Tot 30 dagen na oplevering worden aanpassingen aan de website kosteloos doorgevoerd.

DOMEINNAAM & HOSTING

Als je door mij een website laat maken is het noodzakelijk dat je domeinnaam wordt gehost bij de provider waarmee ik samenwerk. Deze host levert goede service kan eventuele problemen snel oplossen. Als je domein al elders geregistreerd staat, wordt deze middels een verhuiscode (token) omgezet naar de nieuwe host. Als je wilt kan ik de opzegging bij je vorige provider voor je regelen, ik heb dan wel de login-gegevens nodig. Een verhuizing van je domein is dus noodzakelijk, ik bouw alleen websites die bij mijn provider worden gehost. De kosten hiervoor worden per kwartaal of jaarlijks rechtstreeks door de provider gefactureerd. Wanneer je nog geen domeinnaam hebt, adviseer ik je graag bij de registratie en keuze voor de domeinnaam.

Kosten 2019 domeinnaam registratie (standaard): € 12,50 per jaar*
Kosten 2019 hosting (standaard): € 30,00 per kwartaal*
Kosten 2019 beheer (optioneel): € 32,50 per maand*

* Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

SEO: ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

Info volgt binnenkort.

BEVEILIGING

Info volgt binnenkort.

AVG & PRIVACY WETGEVING

Sinds de nieuwe AVG-wetgeving in mei 2018 van kracht is, moet de privacy van websitebezoekers goed worden geregeld. Een privacyverklaring (welke je zelf dient aan te leveren) wordt kosteloos op de website geplaatst. Als je moeite hebt met het opstellen van een privacy statement voor je website, verwijs ik je graag naar de website Veilig Internetten waar je stap voor stap door dit proces wordt heengeleid.

Een SSL certificering (beveiligingscertificaat inclusief ‘slotje’ voor je website) is wettelijk verplicht wanneer er via de site gevoelige informatie wordt verstuurd. Je hoeft hiervoor zelf niks te regelen, de installatie en het onderhoud van het certificaat zit standaard bij de hosting.

NAZORG, FACTURATIE & BETALING

Nadat je de teksten en/ of foto’s voor je website hebt goedgekeurd, ga ik voor je aan de slag met het bouwen van je website op een testdomein. Je ontvangt dan tussentijds een factuur voor de werkzaamheden tot zover. De factuur voor het restantbedrag voor de website ontvang je direct na oplevering. De betaaltermijn is uiterlijk 14 dagen na factuurdatum. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Genoemde bedragen in de offerte zijn exclusief btw. Tot 30 dagen na factuurdatum worden kleine aanpassingen aan je website door mij gratis uitgevoerd.

VOORWAARDEN & VEELGESTELDE VRAGEN OVER FOTOGRAFIE

OFFERTES

Offertes zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. Een offerte is in de regel een maand geldig. Nadat de offerte telefonisch of per mail door de klant is geaccordeerd, wordt de offerte een overeenkomst en zal de datum voor de fotooshoot worden ingepland. Alle genoemde prijzen in offertes zijn exclusief btw.

LOCATIE

Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de definitieve locatie voor de fotoshoot, inclusief het vragen van toestemming om op de locatie te mogen fotograferen. Patricia Lärche denk daarbij graag met je mee. Bij een buitenlocatie is het raadzaam om een binnenlocatie met daglicht achter de hand te hebben. Dit is de verantwoordelijkheid van de klant.

ANNULEREN SHOOT

Bij annulering of overmacht (bv. door ziekte) van Patricia Lärche wordt de klant z.s.m. op de hoogte gesteld. Je hebt als klant dan het recht om de overeenkomst te ontbinden. Annuleren door de klant is tot 48 uur voor een fotoshoot kosteloos. Daarna kan een deel van de kosten in rekening worden gebracht, m.n. als er door Patricia Lärche voorbereiding voor de fotoshoot zijn getroffen. Deze kosten kunnen op de klant worden verhaald, tenzij de fotoshoot naar een andere datum wordt verplaatst.

COPYRIGHT & EIGENDOM VAN DE FOTO’S

Patricia Lärche blijft als auteur eigenaar van de door haar gemaakte foto’s en het is daarom niet toegestaan de fotobestanden aan derden te verstrekken/verkopen zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf. Het is de klant niet toegestaan om de foto’s zelf te bewerken of uit te snijden. Voor de fotoshoot kan het gewenste beeldformaat worden doorgegeven (staand, liggend, verhouding). Patricia Lärche houdt hier dan tijdens het fotograferen en aanleveren van het beeldmateriaal rekening mee. De klant ontvangt een licentie om de foto’s voor bepaalde of onbepaalde tijd op de daarvoor overeengekomen media te gebruiken (bv. website, flyer, social media, etc.).

NABEWERKING & LEVERING

Patricia Lärche levert geen onbewerkte beelden aan. Alle foto’s worden professioneel nabewerkt met de signatuur van de fotograaf. Het is niet toegestaan om de foto’s daarna zelf te bewerken of uit te snijden. De beelden worden in hoge resolutie (printkwaliteit) en lage resolutie (wegkwaliteit) uiterlijk binnen twee weken (meestal eerder) na de shootdatum geleverd via WeTransfer, tenzij anders is overeengekomen.

FACTURATIE & BETALING

Nadat de foto’s via WeTransfer zijn verstuurd wordt de volgende werkdag de factuur opgemaakt. De betaling dient binnen 2 weken na factuurdatum te worden gedaan. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

BEWAREN BESTANDEN

Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het bewaren en back-uppen van eenmaal geleverde bestanden. Na levering is Patricia Lärche niet langer verantwoordelijk voor het bewaren van de files. Als de klant daarna de foto’s opnieuw wil ontvangen, wordt de tijd de tijd die het kost om de foto’s eventueel te kunnen genereren en versturen in rekening gebracht volgens uurtarief.

GEBRUIK & NAAMSVERMELDING

Patricia Lärche behoudt zich het recht voor om de foto’s te gebruiken voor haar eigen promotiedoeleinden. Bij gebruik van de foto’s op de website van de klant, in advertenties en social media is de klant verplicht een copyright statement toe te voegen, te weten Foto(‘s): © 2019 Patricia Lärche. Dit statement moet aan het originele bericht worden toegevoegd, dus niet in de comments. Taggen wordt op prijs gesteld.

VOORWAARDEN & VEELGESTELDE VRAGEN OVER TEKSTEN

Hieronder vind je binnenkort een overzicht met alle info, veel gestelde vragen en voorwaarden voor het redigeren en schrijven van teksten.